Workshop Effectieve Risicobeheersing

 

 

EFFECTIEF EN DUURZAAM OMGAAN MET ORGANISATIERISICO'S DOOR BEWUSTWORDING EN DIRECT TOEPASBARE KENNIS

  

Binnenkort start 2improve4U met de Workshop Effectieve Risicobeheersing

 

"Leer in één dag risico's herkennen, te analyseren, te beheersen

en ga er de volgende dag mee aan de slag in uw organisatie."

  

Voor financiële- en niet-financiële risico's. 

 

IN CONTROL

Afzetmarkten veranderen, budgetten krimpen en de concurrentiedruk stijgt. De dynamiek van de marktwerking en de economische wetten dwingen organisaties om kosteneffectiever te produceren of efficiëntere diensten te leveren en faalkosten terug te dringen. De belangen worden groter en de risico’s nemen daardoor toe. Dat vergt een adequate risicobeheersing met als doel om ‘ín control’ te zijn van de organisatie, afdeling of een project.

 

TOEGEVOEGDE WAARDE

Risicobeheersing is een actueel onderwerp. Iedere zichzelf respecterende organisatie is op de een of andere manier bezig met het in de greep krijgen van risico’s. Maar om te komen tot effectieve en duurzame risicobeheersing betekent nogal wat voor een organisatie. Door een slechte voorbereiding, verkeerde aanpak en zonder vaste structuur sneuvelen veel mooie initiatieven. Want risicobeheersing staat niet op zichzelf, het draait uiteindelijk om de toegevoegde waarde van de hele keten.

WORKSHOP

2improve4U heeft een Workshop Effectieve Risicobeheersing ontwikkeld om directie en verantwoordelijke medewerkers in de organisatie 'in control' te laten zijn door een goede theoretische basis en structuur te geven om effectief en duurzaam om te gaan met financiële- en niet-financiële risico’s.

In deze workshop leert men in één dag risico’s te herkennen, te analyseren en te beheersen om er vervolgens de volgende dag actief mee aan de slag in de eigen organisatie.

 

Het programma bestaat uit een cluster van twee dagdelen. Deze worden overdag of op avonden gegeven. Een stimulerend leerklimaat is daarbij van belang. Daarom wordt er gewerkt met een beperkt aantal deelnemers, waardoor het leren van elkaar zoveel mogelijk wordt aangemoedigd.