Nieuws

03-08-2020

.

 

Lees hieronder over het laatste nieuws en

interessante ontwikkelingen bij:

 

2improve4U®

02-08-2020

RISkatch: Grip op risico's

RISkatch: Grip op risico

Jaap Koster en Vincent Koster hebben op 1 augustus 2020 de Bèta-versie van RISkatch gelanceerd. 

 

RISkatch® is een gemakkelijk en snel te gebruiken web based risicobeheersingstool waarmee u op een eenvoudige manier project- en contractrisico’s kunt identificeren, analyseren en beheersen. Daarmee worden faalkosten gereduceerd en schades beperkt. Het is ontwikkeld om een organisatie ‘in control’ te laten zijn door structuur te geven aan risicobeheersing om zodoende effectief om te gaan met zowel financiële- als niet-financiële risico’s en het proces duurzaam te borgen in de organisatie.

 

In control

De dynamiek van de markt en strengere wet- en regelgeving dwingt organisaties om effectiever te produceren, efficiëntere diensten te leveren, de kwaliteit te verhogen, faalkosten te reduceren, schades te beperken en compliant te zijn. De belangen worden groter en de risico’s nemen daardoor toe. Dat vergt een adequate risicobeheersing met als doel om voortdurend ‘ín control’ te zijn.

  

Duurzame risicobeheersing

Uw organisatie is vast al bezig met het in de greep krijgen van risico’s. Maar een effectieve en vooral ook duurzame risicobeheersing vergt nog al wat van een organisatie. Door een slechte voorbereiding, verkeerde aanpak of zonder goede borging in een vaste structuur sneuvelen vaak veel goedbedoelde initiatieven.

Lees meer over RISkatch.

01-08-2020

Deelname aan Academie Permanent: Bron voor verder denken

Deelname aan Academie Permanent: Bron voor verder denken

Jaap Koster neemt sinds vorig jaar deel aan de Academie Permanent van het AOG /Rijksuniversiteit Groningen.

De Academie Permanent is een inspiratieve bron voor verder denken.

Hoe organiseert u, als manager of professional, uw inspiratie in een druk en enerverend bestaan? Wie is uw klankbord voor uw gedachten en ideeën? Hoe blijft u bij in een wereld die versnelt? Laat u inspireren en verrassen door actuele onderwerpen, verfrissende standpunten en bijzondere locaties door Academie Permanent, hét programma dat duiding geeft aan de huidige onstuimige en

confronterende maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen. Vrijwel geen enkele

ontwikkeling komt voort uit een op zichzelf staande gebeurtenis. Hoe kijkt u over de schutting van uw

eigen interpretaties?

27-12-2019

ENGIE Services Connected: de volgende fase

ENGIE Services Connected: de volgende fase

De opdracht die bij ENGIE Services Noord in 2018 begon gaat in 2020 een nieuwe fase in.

Na de implementatie is nu de verdere doorontwikkeling van het gloednieuwe en zeer innovatieve dienstverleningsconcept: 'Services Connected' het belangrijkste doel.

 

01-11-2019

Lid RvC De Huismeesters Groningen

Lid RvC De Huismeesters Groningen

Vanaf 1 november is Jaap Koster toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Woningcorporatie De Huismeesters in Groningen. Hierin heeft hij de portefeuille Financien en Vastgoed gekregen. Daarnaast is hij lid van de Auditcommissie.

20-10-2019

Erkenning Autoriteit Woningcorporaties

Erkenning Autoriteit Woningcorporaties

De Autoriteit Woningcorporaties (AW) in Den Haag houdt toezicht op woningcorporaties. De AW heeft op 2 oktober 2019 de geschiktheid en betrouwbaarheid verklaart van de heer J.C. Koster als lid van een Raad van Commissarissen. 

10-10-2019

Workshop Effectieve Risicobeheersing

Workshop Effectieve Risicobeheersing

Binnenkort start 2improve4U met de Workshop Effectieve Risicobeheersing: effectief en duurzaam omgaan met organisatierisico's door bewustwording en een direct toepasbare kennis. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die kennis wil nemen van de mogelijkheden om risicobeheersing effectief en duurzaam toe te passen in de eigen organisatie.

Lees meer ...  

27-01-2019

Jaap Koster Voorzitter NCD Commissarissen netwerk

Jaap Koster Voorzitter NCD Commissarissen netwerk

Jaap Koster is al vele jaren lid van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Sinds begin 2019 is hij hierbij Voorzitter van het Commissarissen netwerk District Noord- en Oost Nederland. Hij doet dit samen met Annelize Wilpstra als duo voorzitter.